måndag 3 januari 2005 Göteborg

Nu är det inte många timmar kvar tills vi åker. Väskorna är packade och lägenheten städad. Tror faktsikt vi börjar bli riktigt färdiga för “take off”. Normalt sett skulle nog resfebern krypit sig på med en mer lustfylld förväntan, men då läget är som det är borta i Asien har istället en ganska splittrad känsla uppkommit.

Sri Lanka och Thailand, som från början stod med på programmet, har vi blivit tvugna att hoppa över. Även Indiens västkust, kommer vi inte att ta oss till. Förödelsen och epidemirisken gör dessa ställen till mindre trevliga, även om vi skulle kunna tänka oss att åka dit i hjälpande syfte. Vi kommer nu istället tillbringa dessa motsvarande veckor i norra Indien samt Vietnam, om nu som sagt inget annat oförutsett inträffar. Nej, nu är det läge att få lite sömn i sin egna säng för sista gången på två månader…godnatt.

Framme i Indien
tisdag 4 januari 2005 New Delhi

Nu har vi antligen kommit fram till Indien efter 8 timmars vantan i Tyskland. Allt har gatt bra, men vi hade aldrig kunnat forestalla oss hur det skulle vara har. En mer “myllrig” stad har iallafall vi aldrig varit i. Vi blev tvugna att ga hem fran den smala atcionfyllda marknadsgatan till vart boende for att bara hamta andan. Folket har ar ett helt eget kapitel, med allt fran sanslost hjalpsamma till rena rama skojarna. Trodde vi sett det mesta vad galler trafik ocksa, men detta slog alla rekord. Trots allt, ar stamningen valdigt gastvanlig och inte ett dugg hotfylld. Efter att vi lagt halva dagen pa att boka tagbiljett i denna aningen krangliga stad, ser vi nu fram emot morgondagens destination…Pushkar.

An sa lange langtar vi inte hem…

Den heliga staden

fredag 7 januari 2005 Pushkar

Tycker det ar kul med alla kommentarer. Alltid roligt att hora fran er hemifran. Tillslut lyckades vi boka en tagresa till Pushkar ca 40 mil sydvast om Delhi, men det tog ett tag o det gjorde resan oxa. Den var inte sa dyr (30 kr per man), men klassen var darefter o vi kom fram efter en hel natt med ytterst lite somn.

Pushkar ar en helig stad, men vi sprang pa skojare direkt vid ankomst vilka vi lyckades slita oss ifran forst efter en halvtimme. Annars ar det betydligt lugnare tempo har. Staden och stallet i sig ar riktigt mysigt. Nu har vi aven kunnat stanna o shoppa utan att bli overhoppade o gjort vara forsta fynd. Thaibrallor 15 kr, stor ullfilt 30 kr, dubbelrum med varmvatten, dusch och toa (ovanligt med vanlig toa, har ar det statoa som galler) 15 kr. Ni forstar hur tungt detta ar ekonomiskt for oss 🙂

Med stralande sol och svensk sommarvarme pa dagen ar det en bra mjukstart o vi mar toppen. Dessvarre ar det kallt pa kvallarna o natterna (ner mot 8 grader). Imorgon bar det av till Jodhpur i gammal militarjeep…var chauffor blev utskrattad av de andra 20 nargagna taxinissarna nar han tillsut godtog vart pris.

Manga kramar fran oss till er alla.

Den bla staden
måndag 10 januari 2005 New Delhi

Hej alla hemma i blasiga svea. Hoppas alla ni mar bra, vi tanker pa er.

Var lilla tripp fran Pushkar med jeep gick langt over forvantan, och var ganska sa smartfri i indiska matt matt. Satt o skumpade i ca 4 timmar men sen var vi framme i den bla staden. Hade flax o fick ett guesthouse till ett bra pris precis vid ett jattefort som ligger mitt i stan. Ett enormt fort, och vilken utsikt man fick fran rummet. Ser over hela stan o fortet som ligger hogt upp pa ett berg. Vi traskade genast upp till fortet. Forstod ganska fort varfor den kallas for bla staden. Alla hus ar bla o utsikten o kanslan var helt underbar. Svart att beskriva men man kande pulsen och hela stan bara bubblade… Val nere i stan ar det ganska skitit men man ar ganka van nu. Annars har vi bara goda erfarenheter utav denna stad, i alla sma grander ar det helhaftigt men samtidigt jatte-mysigt.

Igar tog vi oss runt tillsammans med en indier. Kul att se sig lite omkring oxa. Kanns val samtidigt som man blir runtfraktad till hans alla kusiner o broder men vi fick se en hel del anda. Bla kom vi till en familj som inte hade varken vatten, el eller varme. Levde som vi gjorde for 100 ar-sedan. Men de sag lyckliga ut anda mitt uti igenstans o de hade massa ursota barn. Mangder av sota kort… Sen fick vi mat hos en familj som vavde mattor o se hur de gick till. Fick aven prova en indisk utsmyckning.

Var o besokte en liten krukfabrik o fick testa att gora en oxa, det gick val sadar o da forstor man hur kickliga de ar. Han korde bara pa kansla utan att ens titta. Detta var bara en del utav denna dag. Inatt har vi sovit under stjarnorna uti oknen. Var en haftig kanla o den svarta himlen bara kryllade med stjarnor. Tyvarr var det lite molningt imorse sa vi missade soluppgangen…

Idag har vi pa schemat shopping i den myllrande stan o en tagbokning for att dra vidare, men vi vet inte riktigt vart an. Till sist maten ar sa himla god har o magarna har hallt sig i trim hela tiden, peppar…peppar…

Inga bilder…
måndag 10 januari 2005 New Delhi

Vi gjorde ett gott forsok att ladda med lite bilder men natet ar allt forsegt o bilderna forstora. Kanke lyckas battre nan annanstans annars far ni vanta tills vi kommer hem adios

Nattbuss -aldrig mer!
fredag 14 januari 2005 New Delhi

Resan fortgar i en riktigt sveptakt, men vi har ingen ro i kroppen att sitta och uggla i en och samma stad 🙂 Trodde nog sjalva att schemat med massa olika stallen skulle bli stressigt, men vi har skruvat upp tempot och hinner nu med annu mer…

Att transportera sig pa natterna funkar riktigt bra. Indiska konstiga manniskor finns det dock i massor. Reine ville slacka ner ljuset i sin sovkupe da han lag overst och hade en 200 wattare rakt i nyllet (8 pers per kupe), han sa ngr slangiga ord pa engelska och slackte…tva slojtackta damer pa nedersta bank flog upp rabblandes och tande en annan lampa 🙁 Sedan satt de och holl for sina ogon hela natten for att inte blandas *suck*

Sedan provade vi nattbuss ocksa, men aldrig mer!! Forsta timman sov vi, sedan vaknade vi av att bussen krangde likt en 1000-foting. All motande trafik blinkade med helljus da var buss kom framdundrandes. Hela vagen och mer dartill nyttjades likt en slalombana. Omkorningar i alla lagen gjordes och i alla olika hastigheter. Det var som en biljakt pa film, trodde ngr ganger att den sista stunden var kommen…men vi hade anglavakt. Efter halva bussresan kom det efterlangtade benstrackar-stoppet. Vi tankte byta buss, men foraren byttes ut (var troligtvis riktigt onykter da detta ar vanligt forekommande bland nattbusschaufforer) och sedan var det lugnt igen. Ni behover inte vara oroliga mammor och vanner, for detta skall vi som sagt aldrig utsatta oss for igen. Nu ar det tag som galler, med utstakade fardriktningar i 50 km/h.

Kandisar, det ar vi det 🙂 Har upplevt kandisskapet pa riktigt nara hall. Indierna ar kanda for sin nyfikenhet och alskar verkligen att stirra pa vasterlanningar…och pa valdigt kort avstand (vi snackar cm). Nar vi stod och vantade pa taget i Jodhpur, borjade det flocka sig ngr indier. Vips sa stod vi i mitten av en mkt tajt ring av vuxna och barn, sakert 25-30 pers. Whats Your Name? Were You belong? What You work? ar fragor som alltid kommer pa bruten engelska och foljs upp av ett handslag och leende. Vi fick varsin riktigt jattekontakt den kvallen. Jessica av tva smakillar som tindrade med ogonen och ville ha autograf i sina hander samtidigt som de mumlade You are beautyful, Reine av en knasvag 20-arig KILLE som inte kunde slita sig.

Har ocksa hunnit med att se Taj Mahal etc. Nej, nu skall vi inte stora er i vardagen langre, men vi har det fortsatt valdigt bra.

Vips sa var vi i bergen
lördag 22 januari 2005 New Delhi

Orcha gjorde vi snabbare an vad vi trodde, trots att detta stalle var jattemysigt o paminde miljon i sagan om ringen. Forsande vatten bland klippor o stenar, gamla krakslott o slitna fort… Efter ett misslyckat forsok att fa plats pa ett tidigare tag blev vi kvar ett dygn i en mellan-stopps-stad (typ Hallsberg, inte ett dugg roligare). Da det inte fanns ngt att se o gora fastnade vi pa en restaurang o bara kaka o vantade, tror vi var har i ca 10 timmar… synd att de inte hade buffe 🙂

Vi kom med taget tillslut o kom fram till Varanasi, staden som floden Ganges rinner igenom. Har badade indierna sig renare, dettta ar formodligen varldens mest fororenade vattendrag. Sag tom folk som drack dess vatten. Efter genomford morgonbatfard pa floden tillsammans med en trevlig amerikanare och beskadan av likbranning fick vi nog av denna turisthala o la om rutten till betydligt fraschare men kallare bergsmiljo, dar vi befinner oss just nu. Har ar det verkligen kanon men inte manga plusgrader, vi sover med madrasser over oss for att halla varmen.

Framme i Kambodja
onsdag 26 januari 2005 Siem Reap

…och antligen sitter vi med sommarklader pa, for nu befinner vi oss i Kambodja och Siem Reap. Vi lyckades alltsa slita oss fran bergen i trakterna kring gransen till Nepal. Darjeeling som bergsbyn hette var riktigt mysig. Vad som var mindre mysigt var jeepfarden till och fran denna 2100m-hogt belagna by. Farden upp fran tagstationen till byn tog ca 5 timmar. Som tur var kopte vi ett helt sate, sa att vi slapp trangas med ytterligare tva pers pa denna lilla baksatesyta (ett tillagg som kostade oss hela 25 kr). Totalt ville de klamma in 10 pers i den stackars lilla jeepen. Serpentinvag allan, kan man lugnt saga…och Reines sk duktiga balanssinne kom ju inte speciellt bra till pass. Han var helt yr nar vi kom fram.

Ner fran berget gick det betydligt battre och snabbare, endast 3 timmar. Om man nu skall fortsatta med lite skavanker, kan man skapa en liknelse mellan “Man blir ingen ryttare for an man ramlat av hasten” och “Man blir ingen indienresenar for an magen ballat ur ” 🙂 Om skalan pa normal mage stracker sig fran 1-10, dar 1 motsvarar stenhard och 10 motsvarar rinnande typ vatten, ligger vi nu pa 9. Ja, vi har varit uppe pa 10 och vant. Ingen rolig erfarenhet, speciellt inte nar man befinner sig pa ett tag och toakon ar mer an typ 5 sekunder…no futher comments!! 🙁

Den sista tagresan i Indien slutade for var del i Kalkutta, varldens skitigaste stad. Det gar inte att forestalla sig denna skitighet om man inte varit har. Tur att man blivit avtrubbad under de tre forsta Indienveckorna 🙂 Trots detta rykte tyckte vi staden var helt OK. Besokte bl a huset dar Moder Teresa sags ha varit aktiv (med att hjalpa de fattiga i staden), var riktigt intressant att se. Vi har nu ocksa lyckats se springtaxi med egna ogon. En man springer alltsa barfota pa gatorna dragandes med an trakarra innehallandes manniskor. Detta forekommer tydligen endast i Kalkutta och kanns verkligen konstigt. Vi provade aldrig detta fardmedel utan forsokte istallet ga runt sa mycket som mojligt.

Gissa om vi blev glada nar vi upptackte en icke-indisk restaurang 🙂 For att inte komma till 11 pa magskalan at vi faktiskt mat pa Pizza Hut *sorry alla indien-food-lovers*, dar vi tror renligheten var battre an genomsnittet. Fran Kalkutta flog vi sedan till Thailand och Bangkok.

Val framme pa Bangkoks flygplats lyckades vi, helt otroligt, boka flyg direkt vidare till Kambodja och Siem Reap. Vi han precis ga pa toaletten (igen!!), hamta ut dollar och ata en bit mat…sedan var det som sagt flyg igen som gallde. Stannade bara 3 timmar pa flygplatsen. Flygresan med det mindre propellerplanet gick bra och nu njuter vi stenhart av den kvallsbris av sommarvarme som smeker vara ben med ca +30 grader…later det gott, eller??? Sorry, vi kunde bara inte halla oss 🙂

Vi hors snart igen, manga kramar till er alla

Gott och blandat fran Kambodja
måndag 31 januari 2005 Phnom Penh

Nu har det gatt ngr dagar for oss i Kambodja och vi tycker verkligen om detta lilla land. Folket ar jattemysiga och hjalpsamma, aven om det inte alltid har full koll…en pekning at hoger kan helt plotsligt bli at helt motsatt hall. Vi flog som sagt in till Kambodja och staden Siem Reap fran Bangkok. Ansokan om visum lostes direkt vid ankomst pa 2 minuter…sant uppskattas verkligen. Att foljande taxiresa hade fast pris och endast gick i max 40 km/h gjorde inte saken samre 🙂

Siem Reap ar kant for sitt otroligt stora och maktiga tempelomrade…gick inte att forestalla sig hur ofantligt detta var. Vi flangde runt i hur manga timmar som helst, utan att hinna med ens halften. Det engelska ordet for att ha sett lite for mycket tempel ar tempelout, vilket stammer bra over hur man kanner sig efterat, men detta var verkligen ngt i hastvag.

Val i staden Siem Reap kunde vi inte motsta att utsatta vara sargade kroppar for lite massage. Vi hade fatt tips att besoka ett massagestalle som drevs av blinda och de var verkligen duktiga. Denna gangen somnade inte Jessica som hon brukar, sa ni kanske forstar hur hart de verkligen knadade 🙂 Vi har nog aldrig blivit slagna sa hart over ryggen ngn av oss, och vi sneglade lite oroligt pa varandra nar slagen borjade delas ut, men efterat kandes det kanonbra. Att priset var satt till 3 US dollar per behandling och timme var vi inte heller ledsna over…dessa manniskor ar det verkligen roligt att lamna dricks till.

Fran Siem Reap tog vi oss sedan till huvudstaden Phnom Penh via buss som tog fem timmar. Tre bussbyten pa den forsta timmen, bidrog till en glomd CD-spelare…som aterfanns 30 minter senare mellan bena pa en japan (hela bussen hade fyllts upp med ny busslass och givetvis var det bara japaner).

Vad som kanske inte ar kant for alla vad galler Kambodja, ar att detta land varit stangt for tursiter under slutet av 1900-talet. Deras ledare Pol Pot harjade som varst under 70-talet, da han brutalt torterade och mordade alla som pavisade ngn form av intelligens i sitt arbete eller familj. Han skulle gora om hela landet till ett rent bondesamhalle med kommunistiskt styre. Han lyckades morda ca 2 miljoner innan han stoppades. Vi var och sag ngr av hans varsta stallen och man knappt tro att det var sant…riktigt fruktandsvart hemskt och vidrigt. Trots detta hemska ar som sagt folket helt otroliga och landet kanns valdigt gastvanligt och langt over alla vara forvantningar.

Fattigdomen ar stor, men rikedomen pa gladje enorm…har loses allt med ett stort leende och genuint skratt…wow! Efter denna rysliga PolPot-upplevelse samlade vi oss och bestallde en bilfard, som for oss far anses som lyx pa denna resa, ner till Kambodjas kust for lite utandning och relax. Stranderna var kanonfina och lite lagom exploaterade…Bla himmel, kritvit strand, ca +26 grader i vattnet!!! fruktshake:ar, hyrd 125:a…vad mer kan man begara?

Soldyrkare som vi ar har vi t o m fatt anvandning for solskyddsfaktor 12, vilket var tur…for vi var lika bleka som ni ar nu 🙂 Inte nog med sol och bad, restaurangerna vid vattnet serverar utsokta fiskratter som bara smalter i munnen. Har trivdes vi som fiskar i vattnet, men aven fiskar maste ju simma vidare…sa nu ar vi pa vag in till grannlandet Vietnam (imorgon) for att se vad detta land har att erbjuda. Fortsattning foljer.

Soliga Vietnam
torsdag 10 februari 2005 Hà Nội

Vi har inte dott, bara brakat med natet lite grann. Diktade ihop ett langt brev till er, men hade inte kopierat det o nar vi sande ivag det sa brots allt o allt var bara borta… men det ar bara att le o vara glad precis som vietnameserna gor. Sa har kommer fortsattningen pa var lilla tripp. Vi har kommit in till Vietnam nu efter en varm o skumpig samt forfarlig bussfard over gransen fran Kambodja. Vi lovade att inte ta bussen igen, men vi bokade det billigaste o det fick vi kanna av med rage. Stotdamparna var helt slut sen manga ar tillbaka o vajade over de smala vagarna i hog fart. Att det fanns kurvor o mote pa vagarna spelade bussforaren ingen roll o vi trodde manga tillfallen att bussranglet skulle valta…

Vi fick ga over gransen mellan landerna o kanna pa hur pappersarbetet fungerade pa stenaldern da det finns en gubbe for det minsta lilla o kom till sist fram till en ny buss som kandes ganska saker. (Allt ar ju relativt 🙂 och fortsatte till Saigon. Vagar inte saga aldrig, men vi tror inte det blir ngn mer buss nu.

Vi som alskar Bangkok trodde aldrig vi skulle komma till en liknande stad fast billigare o charmigare, men det har vi gjort. Vilken frojd!! Shopping-sproten vaxte i pannan pa oss bagge o vi bara log 🙂 Staden bara kokar o ar magisk… Hyrde en heldag varsin moppetaxi som korde oss runt pa alla marknader som fanns och dit vi ville for hela 50 kr. Det ar lika manga miljoner i stan som i hela svea o med 3 miljoner moppar i stan kan ni kanske se trafiken framfor er. Kommer man inte fram i sin fil kor man givetvis mot trafiken o rodljus ar bara rekomendationer,men pa ngt konstigt satt sa funkar det anda, vet inte hur men det bara gor det. Glida omkring i all trafik o myller mellan marknader o annat var bara harligt.

Da vi ska flyga hem fran Saigon blev vi inte langvariga utan sparade en del o drog vidare till en liten fiskeby kallad Mui ne. Dar var det otroligt mysigt och vackert, men betydligt lugnare o efter att ha latat oss pa de palmfyllda vita stranderna med fruktshakar o annat gott fortsatte vi var lilla tripp till Nha Trang som oxa ligger langs kusten.

Da vi kommer tillbaka till Nha Trang oxa (pa vagen hem) sa har vi inte tagit ngn snorkeltur ut pa de vackra oarna annu, men vi tog oss runt till andra strander. Dar var det inte sa tokigt, kom till en strand kallad Jungle Beach och snacka om turkost kristallklart vatten o palmerna som hanger ut over den vita sanden. (Sorry om vi gor er avundsjuka men vi var bara tvugna…:) Ja med lite sol pa detta kan man inte klaga. Och vara magar ar i toppform igen efter att ha atit sa mkt god farsk fisk o skaldjur varje dag. Sen hade vi lite oflax, de firar sitt nyar den 9-12 feb o det visade sig att allt var fullt nar vi skulle boka fardmedel upp till HoiAn sa det blev LYX. Vi var tvugna att flyga upp da vi skulle mota Jessicas foraldrar med vanner idag. Men med alla ratthal vi bott i o skrutt-fard-medel vi har susat fram i fick vi unna oss det for hela 40$…

… o nu ar vi har. Pruthornen har vaxt fram i oss bada o vi ar vart esse, men det ar saaa himla kul. Tyvarr ar det lite dyrare i o med deras nyar, och da man raknar varje dollar ar det mkt,men nar man tanker i svenska kronor borjar man nastan skratta. Star ju o dealar med ngr kronor fram o tillbaka. Har ar billigare an i Saigon o ikvall har vi vart runt hos massa skraddare. Det kryllar av dem har men en del har stangt pga deras nyar aterigen. Idag har Jessicas ma o pa med vanner mott upp oss sa vi har kant pa denna mysiga lilla stad tillsammans med dem o det var jattekul att traffa dem. Var ju ett tagsen man sag o pratade med ngr hemifran.

Folket har ar sa harliga. Det later mer som ett late an ett sprak nar de pratar, och deras engelska uttal later som en bebis precis borjat prata som cirkulerar kring ngngnngngngn-ljud. For att gora sig forstadd maste man prata laaaangsamt o ibland far mala o rita sa blir det ratt. Men har man ett leende mot dem sa far man flera tillbaka…:)

Fran skraddarsytt till lyxmiddag
söndag 20 februari 2005 Hà Nội

Sitter med feta magar och bara paser 🙂 Har precis slagit pa stort och atit hummer, tiger-rakor, vitloksbrod, vin…you name it. Det var supersmarrigt *mums* Befinner oss for tillfallet i Mui ne (igen) och bor i bungalows inte langt fran vagornas skvalpande. Denna lilla lyx-turist-fiskar-by har inte sa mycket mer att erbjuda an just lyxig tillvaro med relax och palmer…men det kan vi verkligen behova efter slit 🙂

Tror vara aldre kompanjoner borjar gilla sattet att leva/resa pa, och inte stanna for lange pa ett och samma stalle…samt inte betala overpriser for allt utan pruta pruta pruta. Far se om vi aven lyckas overtala de ngt envisa aldre herrarna i sallskapet att det inte ar forknippat med doden att aka mc-taxi ocksa 🙂

Vagar inte namna hur manga timmar vi lagt ner pa att forst pruta och sen sy upp kostymer, klanningar, toppar, shorts, skor etc…men det har sakert “herrana” koll pa da de val trottnade efter bara 10 timmar 🙂 Vara dollar minskade markant i antal efter vistelsen i skraddarbyn Hoi An, men vi fick som sagt kraftigt valuta for vara pengar.

Vadret i Hoi An har varit lite vaxlande med allt fran knallbla himmel och stralande sol till regn…men vi skall val inte klaga da tempen ligger stabilt runt 30 grader. Vi hyrde t o m cyklar i varmen och allt gick bra tills ngn vilt leendes vitnames skulle klappa oss pa axeln samtidigt som han korde sin MC…han fastnade i Reines cykel och stop handlost i backen. Reine blev val inte jatteglad pa denna lilla varelse men klarade sig forvanansvart bra och madde nog lite battre nar han val fick skallt av sig den varsta ilskan…pa svenska 🙂

Vad galler maten har den varierat likt vadret. Ena gangen bestaller man fiskfile och far in hel fisk med kroken kvar i munnen och andra ganger vantar man pa sin frukost i 1 timma..men men tiden har vi och det brukar smaka riktigt gott nar val all mat serverats. “Same same” ar foklaringen till de mesta, visst fisk ar fisk och skor ar skor men vi svenskar har ju lite mer krav an sa 🙂 Man far ta det med ett leende och inse att detta landet inte ar forstort av sadana som oss annu.

Andra saker som skiljer narkant ar trafiken…om inte tutan racker for de galna busschaforerna oppnar man helt enkelt framdorren och skickar ut en kille hangades som viftar hej vilt pa alla framforvarande fordon som inte flyttar pa sig. Finns nog inget vi inte sett transporteras pa deras moppar heller…kor, getter, speglar pa flera kvadratmeter, hela familjer, sovande ungar ja listan kan bli hur lang som helst.

Efter Hoi An akte vi ca 30 mil soder ut och stannande i Nha Trang, Vietnams badort nr 1. Da vi vagrar aka de livsfarliga turistbussarna, hyrde vi en egen chauffor och hans minibuss (kostade ca 850 kr) och det var vart varanda ore. Staden Nha Trang lockar manga turister, men kringliggande oar och strander ar de som ger mest inrtyck. Vi hyrde oss aven har en egen chauffor, men denna gang var fardmedlet bat istallet…fattar inte hur skont det ar att komma ifran alla dessa tursiter som oss 🙂 Snorkling och egna strander ar verkligen kalas har.

Imorgon bar det av till Saigon dar krigstunnal och museum etc star pa programmet…skall bli riktigt intressant.

Maste bara ge ngr prisexempel innan mailet avslutas far denna gangen:

* framkallning av digitala bilder 0,65 kr/st
* regnrock i plast 1,50 kr
* slips 15 kr
* boende ca 55 kr per natt och dubbelrum
* stor ol pa restaurang 5 kr
* kopia av lonley planet resebok 25 kr
* DVD-film 7 kr

Ni forstar att vi trivs va 😉

Flygstrul
tisdag 1 mars 2005 Bangkok

Nu har vi gjort tunnalrna och krigsmuseet…det var verkligen givande. Har aven hunnit med Mekongfloden, som var helt fantastiskt…vilken miljo!!

Denna gangen har vi valdigt daligt med tid, sa vi kommer fatta oss kort…strul har uppstatt med overbokade flyg fran Bangkok. Detta innebar for oss att vi blir kvar pa andra sidan jorden ytterligare ngn dag, men blir kompenserade med 5-stjarnigt hotell inklusive all mat!!! Tur i oturen alltsa 🙂

For ovrigt kanner vi oss helt 100-procentiga. Skall bli roligt att snart fa aterse er alla goingar hemma i kalla Svea.

Hemma igen
onsdag 9 mars 2005 Göteborg

Nu har vi kommit hem och befinner oss alltså i Götet igen. Det råder klart delade känslor med att “redan” vara tillbaka, vi hade lätt kunnat stanna ute i två månader till…men som sagt skönt att vara hemma också. Vi hade flyt med bagaget, som vägde på tok för mycket. Skulle nog betalat för övervikt både vad gäller “det stora bagaget” och handbagaget, men efter nästan 2 timmars förberedande ompackning på Bangkoks flygplats gled vi lätt förbi den noga utvalda praktikanten vid check-in disk nr 3 🙂 Sedan kan man ju undra vad som hände (händer?) med paketet vi skickade hem från Indien, där vi var tvugna att muta oss fram till postkontoret och sedan blev lovade flygfraktstid på ca 2 veckor…d v s paketet SKULLE vara hemma långt före oss *hmmm*

Lägenheten var myket vackert städad och färdig mat fanns att tillgå i kylen (uppskattas grymt efter hemresa på nästan ett dygn)…tack Sara och Åsa! Undrar vad det är ni försöker dölja egentligen 😉 Då vi inte bifogade ngr bilder under resans gång kommer ett medskick denna gången istället…hoppas det kan läska någon att planera sin nästa semester till Asien (vi följer mer än gärna med, om resesällskap önskas 🙂

Kramar från oss bägge och för denna gång